Ga naar hoofdinhoud

Over It BoerePaad

Voor bewoners en bezoekers

Iedereen die van wandelen houdt, kan genieten van It BoerePaad. Vanuit de dorpen Dronrijp, Menaam, Peins en Ried kunt u een dorpsommetje maken over paden waar u met de fiets of auto niet kunt komen. Voor bezoekers van de streek vormt de route een unieke kennismaking met het terpenlandschap.

De route gaat over onverharde en halverharde paden. Voor een groot deel verlaat u de verharde weg. U kunt uw wandeling combineren met een bezoek aan de theetuin in Slappeterp en een duik in de zwemvijver ‘De Swanneblom’. In de zomer zijn de kerken in de twee dorpen opengesteld voor een bezichtiging.

Check dit..

‘Skoft’
Het Friese woord skoft staat gelijk aan een pauze én een hapje eten. U kunt hiervoor onder het genot van een kopje koffie of thee met een ‘regionale  versnapering’ even aansteken bij de theetuin. Even stilstaan bij het landschap en picknicken bij de bankjes in de dorpen en bij het dorpshuis kan natuurlijk ook.

Door dorpsbelang en boeren

It BoerePaad wordt beheerd door de Vereniging van Dorpsbelang Schingen-Slappeterp. We stellen het zeer op prijs dat we toestemming van de boeren hebben gekregen om door het land te mogen lopen.

Financiering
Dit project is financieel ondersteund door: Gemeente Waadhoeke, provincie Fryslân en de Marrekrite.

Check dit..

‘Herken de kerk’
In het open zeekleilandschap zie je de verschillende kerktorens. De torens lijken in linie te staan. Elke toren heeft zijn eigen silhouet. Herkent u ze? Hoeveel torens telt u?

Back To Top